Kiinteistönvälitys Kirkkonummi, Kokemuksia

Kerron heti alkuun, että sain erittäin hyvän kokemuksen kiinteistönvälittäjästä Kirkkonummella. Jos olet etsimässä välittäjää alueelta, niin suosittelen jatkamaan lukemista!

kiinteistönvälitys kirkkonummi

”Kiinteistönvälitys Kirkkonummi” – mitä löytyy?

Googlailin ”kiinteistönvälitys kirkkonummi” ja törmäsin Koti Vaihtoon sivustoon, jossa kerrottiin konseptista, jolla asunnon omistaja näyttää itse kotinsa kiinnostuneille ostajille. Sytyin ideasta välittömästi, sillä se tuntui säästävän melkoisen paljon rahaa välityspalkkion osalta. Välityspalkkio oli ainoastaan muutaman tonnin (1 %).

Hyvä konsepti, mutta kilpailutetaan ensin

Hyvän tuntuisesta konseptista huolimatta halusin kuitenkin kilpailuttaa muutaman muunkin välittäjän – olihan kyse isosta asiasta perheemme osalta. Asunnon myynti ja uuden asunnon hankkiminen ovat meille niin isoja juttuja, ettei niihin ihan suin päin rynnistetä. Kilpailutuksen jälkeen tunne valinnasta kuitenkin vahvistui ja päätimme lähteä kokeilemaan yhteistyötä Koti Vaihtoon kanssa.

Olin valmis tekemään itse myös vähän työtä asuntomme myymisen eteen, joten asunnon näyttäminen muutamalle perheelle ei ollut mikään ongelma. En ole todellakaan mikään huippumyyjä, mutta osaanhan minä ihmiset sisälle päästää ja kertoa vähän kodista, naapureista ja lähiympäristön mahdollisuuksista.

Rahan säästön lisäksi säästyi aikaa

Rahan säästön lisäksi säästin hyvin aikaa, kun ei tarvinnut kiireisen kiinteistönvälittäjän kanssa ryhtyä sopimaan yhteistä aikaa, joka sopisi minulle olla pois kotoa ja hänelle olla näyttämässä kotia. Tämän lisäksi vielä se aika tulisi sopia myös katsojalle.

Siivouksen ulkoistus

Ennen asunnon valokuvausta tilasin vakkarisiivoojaltani koko kodin kattavan siivouksen sisältäen kaiken aina ikkunoiden pesusta saunalasituksen pesuun. Tämä oli n. 8 tunnin setti, mutta se kannatti, sillä kodin myynti operaationa tuntuu sen verran isolta peikolta, että siitä on hyvä pyrkiä ulkoistamaan kaikki jutut, joita ei itse halua tehdä. Iso suursiivous on yksi tällainen asia, varsinkin, kun kotitalousvähennyksestä saa niin hyvin käytettyjä rahoja takaisin.

Pieni vaiva, suuri stailaus

Valokuvaajan saapumista ennen kävin hakemassa kaupasta muutamat tuoreet yrtit, hedelmäkorin täyteen ja pari kukkaa pöydälle. Ostin myös pari kivaa vilttiä ja käsipyyhettä, jotka olivat olleet ostoslistallani jo pidempään. Sain edullisesti myös stailattua kotini näillä pienillä vinkeillä. Tämän ”stailauksen” myötä kodistani tuli kuvissa houkuttelevampi.

Kolmella näytöllä kauppoihin

Ehdin näyttää kotiamme kolmelle kiinnostuneelle perheelle, joista kahdelta saimme tarjouksen. Näistä valitsin paremman ja saatiin koti huippunopeasti myytyä. Paikalle tuntui tulevan vain kaikkein kiinnostuneimmat katsojat, kun kuvat olivat huippuluokkaa ja myös 3D-esittely löytyi. Yksi katsojista kehuikin sitä, että oli kiva, kun pääsi tutustumaan asuntoon niin hyvin jo etukäteen ja ei oltu piiloteltu tarkoituksella asunnon huonompia puolia, vaan tuotu ne reilusti esiin.

Mietteitä ennen sopimuksen solmimista

Ennen myyntitoimeksiannon ja palvelun sopimuksen solmimista minua hiukan mietitytti, että hoidanko minä myynnin nyt itse ja ostan valokuvauspalvelun ja muun tarpeellisen välitysliikkeeltä. Tämä mietitys jäi taakse, kun kohde oli saatu nettiin.

Huomasin, että yhteydenotot tulivat kaikki suoraan välittäjän kautta ja välittäjä kyseli, mitkä ajat näytöille sopisivat minun osalta. Sain myös muutaman kipakan kysymyksen katsojilta, joihin en heti osannut vastata. Ohjeistin heitä kääntymään välittäjän puoleen, jonka ohjeen olin saanut Koti Vaihtoon LKV:ltä. Tämä toimi hyvin ja ostajaehdokkaatkin saivat vastaukset teknisempiin kysymyksiin.

Palvelua ja rahalle vastinetta

Tunsin, että minulle on oikeasti uhrattu aikaa ja sain oikeasti sellaista palvelua, jota etukäteen toivoinkin. Muutaman kerran aikaisemmin olemme myyneet asuntomme välittäjän avulla ja palvelu ei ole aina ollut ihan riittävän hyvää.

Eräs aikaisempi kirkkonummelainen kiinteistönvälittäjä, jota käytimme, ei aina tietysti päässyt vastaamaan puheluihin, mutta ei myöskään muistanut soittaa takaisin. Tällä kertaa toivoin, että välitysliike ja ihminen, jonka kanssa tehdään yhteistyötä on tavoitettavissa ja pystymme kommunikoimaan hyvin. Palvelun tavoitettavuus oli yksi sellainen asia, joka toi vielä kirsikan kakun päälle.

Ja mikä parasta, saamme jatkaa kauniilla Kirkkonummella

Oman kokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella Koti Vaihtoon palvelua, jos olet etsit kiinteistönvälityspalvelua Kirkkonummelta tai lähialueilta.

Samankaltaiset artikkelit